martes, 8 de enero de 2013

VI seminari Catedra UNESCO de Bioetica de la Universitat de Barcelona





ORGANITZAT PER LA CÀTEDRA UNESCO DE BIOÈTICA - OBSERVATORI DE BIOÈTICA I DRET DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA


31 DE GENER DE 2013  AUDITORI ANTONI CAPARRÓS PARC CIENTÍFIC DE BARCELONA (Baldiri Reixac, 4, Torre D).

Matí: 9.15h Obertura: Rector de la Universitat de Barcelona i directora de la Càtedra UNESCO de Bioètica - Observatori de Bioètica i Dret, UB.

9.30h Primera Taula de Debat (en català)

Coordinador:  Albert Royes i Qui. Membre de l´Observatori de Bioètica i Dret, UB.

L’equitat des de la perspectiva.......
a) De la gestió de la sanitat pública. Victòria  Martorell,  Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
b) De l’atenció primària. Josep Basora, Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.
c) De la prescripció, dispensació i consum de fàrmacs. Joan-Ramon Laporte, director de la  Fundació Institut Català de Farmacologia.
d) De l’atenció a la Salut Sexual i Reproductiva. Rosa Ros, directora del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat (CJAS).
Debat
Pausa (11.45h - 12.15h)

12.15h Segona Taula de Debat (en castellano)

Coordinador: Ricardo García Manrique, Profesor Titular de Filosofía del Derecho, UB.

Justicia distributiva y asignación de los recursos sanitarios
a) Dos declaraciones en favor de una sanidad de acceso universal: Colegio de Médicos de Barcelona y Comitè de Bioètica de Catalunya. Josep Terés, Catedrático de Medicina  UB y miembro de la Comisión de Deontología del COMB.
b) El principio de justicia y la gestión de recursos crónicamente insuficientes en tiempos de crisis.  Francesc José María, abogado y miembro del Comitè de Bioètica de Catalunya.
c) ¿Médicos con fronteras? Justicia global y emigración del personal sanitario. Pablo de Lora, Profesor Titular de Filosofía del Derecho, Universidad Autónoma de Madrid.
Debat

Tarda: 

16.00h Tercera Taula de Debat (en castellano)

Coordinadora:  Anna Badia i Martí, catedrática de Derecho Internacional, UB i membre de l´Observatori de Bioètica i Dret, UB

a) Equidad y Derechos Humanos, ¿una deuda pendiente? Blanca Bórquez, jurista y  Máster en Bioética. Investigadora de la Biblioteca del Congreso Nacional de Chile.
b) El "seguro popular" en México. Jorge Linares, professor Titular de la UNAM y  coordinador del Seminario de Bioética, México.
c) El caso de Brasil:
Acceso a los cuidados de salud, medicamentos y  tecnologia biomédica en Brasil. Roberto Luiz d' Ávila, Presidente del Consejo Federal de Medicina Brasil.
Avances y retrocesos del Sistema Unico de Salud (SUS) de Brasil. José Eduardo de Siqueira, Miembro del Board de la International Association of Bioethics.
Responsabilidad con la biodiversidad y con las generaciones venideras como política del Estado brasileño. Carlos Vital, Vicepresidente Consejo Federal de Medicina de Brasil

18.30h Cloenda del VI Seminari Internacional amb la Presentació de la iniciativa Llibertat per decidir.



No hay comentarios:

Publicar un comentario